Ana Sayfa Abonelik Formu Reklam DEMO (Örnek Sayfalar) İletişim
Trakya Çim
Zem Sondaj
Kenitex
Kenitex
İnşaat Noktası

Tuzla Viaport Marin projesi 2015'te tamamlanacak

Haber Tarihi
:
11.11.2014

İstanbul Anadolu Yakası'nın üçüncü marinası Tuzla'da inşa ediliyor. Via Properties'in 570 milyon TL yatırımla hayata geçireceği Viaport Marin, Türkiye'de ilk kez marina, otel, alışveriş üniteleri ve park konseptini bir araya getirecek. 195 ticari ünite için kiralama çalışmalarının başladığı marina, 2015'te faaliyete geçecek.

Bayraktar Holding bünyesindeki Via Properties, son projesi Viaport Marin'in açılışı için geri sayıma başladı. Via Properties tarafından inşa edilip  İstanbul  Büyükşehir Belediyesi ve Tuzla Belediyesi'nin katkılarıyla Tuzla'da hayat bulan Viaport Marin'in 2015 sezonunda hizmete girmesi planlanıyor. Perakende dünyasına da yeni bir fırsat getirecek tesisteki 195 ticari ünitenin kiralanmasına da başlandı.

Mega yatlar dahil 750 tekneye ev sahipliği yapacak olan marina, Anadolu Yakası'nın üçüncü marinası olacak. Hatırlanacağı gibi, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın 30 yıl süreyle işletme hakkı devri yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesinin galibi Koç Grubu bünyesinde bulunan Tek-Ait Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri olmuştu. Halihazırda limanı işleten grup, yedi şirketin yarıştığı ihaleden en yüksek teklif olan 664 milyon dolar ile galip ayrılmıştı. Gaip, bin 300 yat kapasiteli Kalamış Marina'yı gelecek yıldan itibaren renovasyon çalışmaları nedeniyle kapatacak. Eylül 2015'ten itibaren üç yıl içinde yenilenecek olan Kalamış Marina'daki çalışmaların 2018 ortasında bitirilmesi planlanıyor. Bu süre zarfında buradaki yat ve teknelerin büyük kısmına Viapoıt Marin'in ev sahipliği yapması bekleniyor.

Via Propertes Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar şunları söylüyor: "300 ton kapasiteli travel liftimiz var. Yakıt ikmali, bakım, onarım ve alışveriş gibi tüm ihtiyaçları karşıVia Properties, yurtdışı yatırımlarına da hız verdi. Geçtiğimiz yaz ABD'nin Florida eyaletinin kentlerinden Orlando'da 150 milyon dolara bir AVM satın alan şirketin, burada açtığı ofisi kanalıyla yeni yatırımlar kovaladığı konuşuluyor. ABD'deki mevcut AVM yatırımları arasından satın almalar yapması beklenen şirketin, sıfırdan yatırıma yönelik arazi arayışında olduğu da söylentiler arasında. Mayıs 2015'te alışveriş ve marina konsepti hayata geçecek. Projeyi, beş çıpalı marina konseptinde tasarladık. Marinalann da tıpkı oteller gibi yıldızı var. Biz A+ bir proje yapıyoruz."


Mart ayında ilk etabı hizmete açılacak olan proje, 570 milyon TL yatırım bedeliyle inşa ediliyor. 750 yat kapasiteli projede, 195 mağaza ve beş yıldızlı bir otel de bulunacak. Viaport Marin için şimdiden ön talep toplanmaya başladı. Mağazaların kiralamalarının da başladığı projenin yüzde 50 kiralamaları tamamlanmış durumda. Viaport Marin'in Türkiye'de ilk defa marina, otel, alışveriş üniteleri ve park konseptinin buluştuğu proje olduğunu kaydeden Coşkun Bayraktar, "Toplamda 482 bin metrekare üzerinde bir yaşam tasarladık. Bu yaşam denizin üzerinde olacak. Tuzla'da ziyaretçiler denizle buluşacak ve uluslararası standartlarda bir deneyim yaşayacak" diyor. Viapoıt Marin'de 47 bin metrekarelik park alanı bulunduğunu kaydeden Bayraktar, "Tuzla halkına, sosyalleşme ve alışveriş keyfinin yanı sıra eğlenceyi de armağan edeceğiz. 42 bin metrekarelik kiralanabilir alanımızda Luxury ve Outlet konseptini sunarken, diğer yandan eğlence ve sanatsal aktiviteleri de getireceğiz. Dünyada halka açık marina konsepti sayılıdır. Biz bu konsepti İstanbul'a taşıyoruz. Projenin yılda 25 milyon turist ağırlamasını da bekliyoruz" diye konuşuyor.

Ekonomist

www.viaportmarin.com